Отруйні гриби

Трапляється так, що недосвідчені грибники плутають їстівні гриби з поганками і вживають їх в їжу. Отруєння грибами може статися і при неправильному їх приготуванні. Тому, збираючи гриби, ніколи не беріть сумнівний гриб, а, перебираючи їх вдома, ще раз переконайтеся, що у вас в кошику тільки їстівні гриби. Готуйте страви з грибів точно дотримуючись технологію.

Отруєння грибами - не такий рідкісний, на жаль, випадок. Будьте уважні і вчіться надавати першу допомогу при отруєнні і собі, і тим, хто поруч.

При перших симптомах отруєння (а вони виявляються приблизно через дві години): нездужання, нудота, в потім і напади блювоти, переймоподібні болі в животі, рясний рідкий стілець, ви повинні негайно викликати швидку допомогу!

Якщо ж симптоми отруєння з'являються через шість і більше годин - це ще це ще небезпечніше, тому що такий прихований період при отруєнні блідою поганкою.

Поки швидка допомога буде їхати, надання першої допомоги - ваше завдання. Перше, що потрібно зробити - це промивання шлунка: випити 5-6 склянок кип'яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки. Потім натиснути пальцями на корінь язика, викликаючи блювоту.

Також відразу необхідно прийняти активоване вугілля, білу глину, аптечні суспензії, якщо є, звичайно. Необхідні антибіотики (неоміцин, левоміцетин), так як токсини активізують всі хвороботворні мікроорганізми в кишечнику, і вітамін С (до 1 грама). І весь цей час потрібно пити якомога більше води, відновлюючи водно-сольовий баланс.

Кiлькiсть переглядiв: 312